vineri, 13 decembrie 2013

Ganduri de vineri seara...asteptand weekend-ul.

Ganduri de vineri seara...asteptand weekend-ul.
Citeam ca de obicei articole de pe blogosfera, "cornel ilie-avon space", bineinteles. Are baiatul asta un stil de a scrie .....file de poveste , cum le place femeilor. Exact pe gustul lor.
As porni discutia de la doua randuri scrise de el:


"Ea- Măcar să facem cunoştinţă, să ştim cum ne cheamă, dacă tot am vorbit. Eu sunt Laura.”

“El- Eu, Silviu. Poate ne mai vedem. Întâmplător sau nu. Mi-ar plăcea să-ţi aduc liniştea pe care ţi-au furat-o alţii.”
Mi-ar placea sa gasesc o asa persoana...sa-mi spuna ca-mi poate aduce nu doar linistea , dar si sprijinul sau. Si nu numai sa spuna ci  sa o si faca, sa am sentimentul ca putem construi ceva impreuna. Si nu numai sa am sentimentul ci chiar sa construim ceva impreuna. Dap, asta mi-ar placea....
Poate visez, poate aberez...dar asta mi-as dori. Sunt foarte dinamica si prinsa in multe activitati, mereu gasesc ceva de facut si mi-ar placea sa -l gasesc pe el cel care sa-mi spuna : fa o pauza, respira , uita-te si admira ce e in jurul tau. Sa simt ca e alaturi de mine si cand mi-e greu si cand nu mai am putere sa ma lupt cu balaurii din worklife....
Sa ajung acasa si sa gasesc linistea, calmul si mirosul acela de casa locuita de doi oameni adevarati.
Am momente cand plec de la servici si respir aerul curat de afara ca si cum mi-ar fi lipsit de ani intregi, o senzatie de freedom; asta simt cand parasesc locul ala. De cum am iesit din cladire incep sa redevin eu, cea vioaie, dornica de plimbat, de shopping, de filme, de carti. Eu cea creativa, plina de idei, de pozitivism, de umanitate.
Dar unii spun ca sunt prea buna, prea rabdatoare, ca ar trebui sa fiu mai smechera, mai abila sa-mi urmaresc mai bine interesele...pentru ? pentru faima? pentru o pozitie de sef? Am multe haine, prea multe. Am obiecte adunate si cumparate prea multe, multe, multe. Si ? Cand voi disparea de pe lumea asta, le voi lua cu mine? Nope, voi lua cu mine tot ce am trait si am simtit in acesti ani de viata, asa cu bune si cu rele.
Asa ca mi-am propus sa traiesc cat mai multe experiente interesante, sa ma simt cat mai bine posibil, sa traiesc si sa simt cu toata fiinta mea tot ce e frumos pe lumea asta.miercuri, 11 decembrie 2013

Odata si o data.....

Ganduri de miercuri seara....
Dupa opt ore de munca plus prelungire ore de curs la master....simt nevoia sa scriu.
Asa, ca mi-am zis ca odata si o data o sa incerc sa nu-mi mai pese...de nimic. Sa vedem cum e....
Oamenii din jurul meu spun ca sunt serioasa , prea serioasa, ca iau lucrurile prea in serios. Acuma chiar ma gandesc cum ar fi sa nu-mi mai pese, deloc. Uite asa...pac, si nu-mi mai pasa.
O sa incerc si sentimentul asta , senzatia asta....
Cu toate astea astazi am primit vesti de la o clienta care mi-a devenit prietena si acuma s-a stabilit in Germania. Vesti de departe , minunate cuvinte de la o prietena la a carei nunti minunate am participat.
S-a indeplinit ce spunea la horoscop...hihih, si eu nu prea ma iau dupa prezicerile astea...dar acuma s-a potrivit.(cica primeam vesti din strainatate, si s-a implinit).
Mda , asta a fost intamplarea cea buna pe ziua de azi...care mi-a bucurat sufletul. Oameni pe care-i intalnesti intr-o anumita conjunctura , cu care devii amic , prieten , si nu te uita chiar daca au plecat departe.
Frumos , chiar frumos....

luni, 9 decembrie 2013

Luni seara.....ganduri, ganduri bantuie prin capul meu de artist. Prietena mea are probleme sentimentale, e trist sa vezi niste oameni frumosi si destepti cum ajung sa nu se mai inteleaga. O poveste frumoasa care acuma s-a transformat in ceva urat.
Le dedic acest text....sperand ca fiecare sa-si aleaga drumul.

"Invatam din trecut, dar nu suntem consecinta lui. Am suferit in trecut, am iubit in trecut, am plans si-am ras in trecut, dar asta nu ne ajuta cu nimic in prezent. Prezentul are provocarile lui, partea lui buna si partea lui rea. Nu putem nici sa acuzam, nici sa elogiem trecutul pentru ceea ce ni se intampla azi. Fiecare noua experienta in dragoste nu are nimic de-a face cu experientele trecute, este intoteauna inedita."

"Aleph" Paulo Coelho