sâmbătă, 1 februarie 2014

Fragment din jurnalul Annei Frank

“Atata timp cat poti privi cerul fara teama, stii ca esti curat pe dinauntru si ca vei fi din nou fericit. Si atata timp cat exista aceasta multumire interioara, multumirea pentru natura, Dumnezeu si multe altele, atata timp cat o porti in tine, vei putea deveni din nou fericit. Poti pierde totul: bogatia, prestigiul, dar multumirea interioara poate fi doar ascunsa şi te va face, atata timp cat traiesti, din nou si din nou fericit.”

joi, 30 ianuarie 2014

Oare?


Oare i-ai spune? Oare ai surprinde-o cu mici gesturi de afectiune? Oare i-ai arata ca este ea aleasa?

"Cu mine esti ca si cum ai fi cu tine. Stii ca nu te judec, nici macar atunci cand nu te inteleg. Stii ca-ti dau sfaturi fara sa te constrang." -spuse ea calm si senin.
"Nimeni, in afara ta, nu te cunoaste mai bine. Nimeni nu are de unde sa stie ce te doare si ce nu te doare.-a continuat ea.
Poate daca ai noroc ea va intui, doar atat. Si totusi nu poate stii daca acolo va gasi o carare printre stanci sau o pajiste verde sau  lacrimi.
Oare i-ai spune?

marți, 28 ianuarie 2014

Culoare

Culoare, culoare, culoare....
Azi , zi obisnuita de munca. Si totusi , ma atrage culoarea. Culoarea aceea pe care vreau sa o vad pe hartie , sa ia forme suave si line.
Culoarea aceea care spune multe , prea multe. Culoarea aceea diafana , ce se prelinge pe panza, ce  aluneca ca o naluca, lasand cuvinte nerostite, dar intelepte. Culoarea?
Da , aceea , aceea care te umple si te poarta pe taramuri de poveste.
          Magica culoarea te imbie:
sa explorezi ce n-ai apucat,
sa cercetezi ce este interesant,
sa visezi la ce n-ai visat.
 Da , culoarea aceea te imbie..............

duminică, 26 ianuarie 2014

Inspiratie indusa

Blocata in casa datorita iernii si ninsorii nemiloase ce s-a abatut peste orasul gri in care traiesc, m-a lovit inspiratia. Cumparasem niste creioane acuarelitice si foi speciale, si uite ca acuma a venit momentul sa le utilizez. De ceva vreme vroiam sa incerc o anume tehnica, de ilustratie. Incepe sa-mi placa. E un inceput.

Iata ce am realizat....