vineri, 28 februarie 2014

1 Martie!!!

O primavara frumoasa , plina de lucruri bune !

Martisoare facute de mine:)joi, 27 februarie 2014

Treceri pe langa

A fi acolo nu tine numai de prezent.
A fi acolo isi ia drept coordonate importanta pe care tu o dai unor oameni sau unor intamplari si intensitatea la care transformarile in interiorul tau se produc cu acei oameni, traind acele intamplari.
Trecerile pe langa sunt, de fapt, lasitatile pe care amintirea si le permite.

Amintirea este, oricum recunoscuta pentru subiectivitatea sa.

Nu i-a placut niciodata acea strictete de raport de activitate pe care oamenii o asteapta de la ea.
Asa ca, da, trecerile pe langa sunt nisele in care se strecoara cand simte ca se cere mult de la ea sau cand pur si simplu isi odihneste generozitatea.
Nu prea ii pasa, in astfel de momente, ca cel care vrea sa isi aminteasca si experimenteaza doar o trecere pe langa, se lasa macinat de angoasa, tristeste, dezamagire sau usurare.

Pentru ea trecerea pe langa inseamna liniste, pentru cel care o cauta, un gol in memorie.
Nu ii place, insa, sa fie confundate trecerile pe langa cu uitarea.

Amintirea are suficienta incredere in instinctele sale, incat sa stie cand sa excite senzatia de "sunt acolo, intotdeauna am fost acolo" si cand sa se imprieteneasca cu lasul "hai sa vedem ce se intampla daca ma aliez cu indiferenta"

preluare "ceasca de cultura-treceri pe langa/ceaiul englezesc"


marți, 25 februarie 2014

Dialog

El- Te implici prea mult.
    Ea- Da, stiu, dar mie imi place sa fac
El- Nu intelegi..., nu conteaza.
    Ea -Da, chiar m-am gandit, as putea aborda subiectul acela in alta maniera, ce zici?
El -Dar nu intelegi..., nu conteaza.
    Ea- Uite chiar mi-a venit o idee, am putea considera...
El- Chiar nu vrei sa intelegi ? NU CONTEAZA!

Da, nu conteaza ca ai idei , ca vrei sa te implici , ca esti profesionist, ca-ti place ceea ce faci, ca vrei sa faci ceva, ca-ti faci munca bine.
      Nu conteaza! Nimic!
 E important sa faci doar ce consideri pentru tine, in beneficiul tau: distractie, relationare (pentru eventuale castiguri), pierderea vremii, etc.luni, 24 februarie 2014

Despre oameni

Preluare articol, mi-a placut prea mult ca sa nu-l postez
“Oamenii te vor judeca oricum. Ei nu au cum sa inteleaga povestea ta si trairile tale de pana acum. Ei pot doar sa observe sau sa perceapa prin filtrele propriilor lor experiente. Oricat de mult ti-ai dori ca oamenii sa stie, sa inteleaga adevarul tau…e in zadar. Fie nu te vor asculta, fie nu te vor crede, fie vor interpreta in modul lor propriu. E inutil sa alegi sa-ti construiesti viata in functie de parerea si sfaturile celorlalti. Tu esti stapan pe viata ta si numai tu stii ce e mai bine sau mai potrivit pentru tine. Nu e nevoie sa te justifici in fata nimanui. Pana la urma nimanui nu ii pasa cu adevarat incotro te duce pe tine viata. Si fiecare se gandeste la propriul sau destin atunci cand pune seara capul pe perna.
Nimeni nu are dreptul sa-ti judece alegerile facute. Tu esti singurul care isi cunoaste adevaratele motive. Si nu trebuie sa dai niciun fel de explicatie, pentru ca oricum ceilalti nu simt ce simti tu…deci nu pot intelege. Dupa fiecare schimbare facuta in viata ta, numarul “prietenilor” se reduce. Cei care nu te-au stimat si nu te-au inteles niciodata vor fi primii care vor disparea din viata ta. Cei care tin cu adevarat la tine, nu iti vor cere explicatii, ci te vor sustine indiferent de decizia luata. Nu face alegeri gandindu-te la ceilalti.” Raluca Iancuduminică, 23 februarie 2014

Melancolie prelungita

Desi am avut o sambata obisnuita, chiar am dormit mai mult decat mi-am propus, azi de dimineata am revazut un film drag ,o poveste a unei femei puternice-Coco Chanel.

"Nu datorez nimic nimanui, cei care au fost in preajma mea au avut doar de castigat, a fost un avantaj pentru ei, singura persoana careia trebuie sa-i fiu recunoscatoare sunt eu, acesta firma este Chanel, pentru un bun motiv."
o traducere aproximativa a replicilor din film.

Nu a fost o frumusete , dar a avut talent si a crezut in el, nu s-a lasat doborata de nici un obstacol.